-
برندگان بازی ترس و طمع در بورس
تهران- ایرناپلاس- از آنجایی که بیشتر شدن بازدهی نسبت به میانگین، بهنوعی ریسک مطلوب برای سرمایهگذاران محسوب میشود، در دورههای صعودی شاخص بورس، سرمایهگذاران کمتر احساس خطر میکنند و به حضور فعال خود در بازار ادامه میدهند. اما غافل از اینکه پذیرش ریسک بالاتر همواره به معنای بازدهی بیشتر نیست. پس چگونه میتوان از بازی ترس و طمع، برنده بیرون آمد؟
-
کارنامه یکساله عملیات بازار باز؛ موفق یا ناموفق؟
تهران- ایرناپلاس- از سرگیری استفاده از مهمترین ابزار سیاست پولی، یعنی عملیات بازار باز که بیش از ۴۰ سال متوقف شده بود، در حالی یکساله میشود که میتوان با انجام تغییراتی در آن، مانند دیگر کشورهای دنیا از مزایایی که در تنظیم نرخ بهره و کنترل تورم دارد، بهرهمند شد.
-
عبور مجلس از خط قرمز معیشتی؛ آوار مالیات بر دوش کمدرآمدها
تهران- ایرناپلاس- دولت و مجلس، هر دو از معیشت مردم میگویند. دولت تلاش میکند بدون فشار مالیاتی بر مردم، منابع بودجه را تأمین کند و مجلس میگوید سهم درآمدهای مالیاتی در بودجه پایین است. هزینه کدام تصمیمگیری برای معیشت مردم در سال ۱۴۰۰ پایینتر خواهد بود؟
-
پشت پرده نگرانی تندروها از کاهش قیمت ارز
تهران- ایرناپلاس- جدیدترین اتهام برخی مخالفان دولت، «انبار کردن ارز و تزریق آن هنگام روی کار آمدن دولت جدید آمریکاست»! آنها به شدت نگران کاهش قیمت ارز و به دنبال آن ارزانی یا کاهش تورم هستند؛ اما چرا و با چه منطقی یک جریان سیاسی چنین رفتار میکند؟
-
چگونه میتوان از بورس حمایت کرد؟
تهران- ایرناپلاس- سهامدارانی که به امید حمایت از وجوه خود در برابر تورم به بورس آمده بودند، از نیمه تابستان با ضرر و زیانهایی مواجه شدن که به دنبال ریزش شاخص ایجاد شد. یک کارشناس اقتصادی، سه راهکار حمایتی را مطرح کرده که بدون توزیع رانت و تحمیل هزینه به کشور، میتواند وضعیت بورس را بهبود دهد.
-
کدام بودجه برای فروپاشی است؛ لایحه دولت یا تغییرات مجلس؟
تهران- ایرناپلاس- لایحه بودجه ۱۴۰۰ با وجود تصویب کلیات آن در مجلس، از سوی برخی نمایندگان به عنوان «بودجهای برای فروپاشی» تعبیر شده؛ بودجهای که متناسب با حمایت از معیشت مردم و کسبوکارها تدوین شده است، با پیشنهادهایی با عنوان اصلاحات از طرف مجلس تهدید میشود. تغییراتی که مورد تأیید کارشناسان اقتصادی نیست و حتی میتواند زمینهساز فروپاشی اقتصادی باشد.
-
چرخ تولید در پاییز سرعت گرفت
تهران- ایرناپلاس- بررسی آمارهای تولید تا پایان پاییز امسال نشاندهنده افزایش حجم تولید لوازم خانگی نسبت به مدت مشابه سال پیش است. تولید ماشین لباسشویی بیش از ۵۹ درصد، تولید تلویزیون بیش از ۵۷ درصد و تولید یخچال و فریزر نیز بیش از ۲۸ درصد رشد داشته است.
-
واکاوی این روزهای بازار سرمایه؛
پیشنهاد خروج به سهامداران داده نمیشود
تهران- ایرناپلاس- بزرگان سرمایهگذاری میگویند زیان یک بازار، تنها در همان بازار قابل جبران است. اگر از بازار خارج شده و به بازار دیگری بروید، ممکن است با زیان دیگری مواجه شوید. حال با توجه به این مسائل، برای جبران این ضرر و زیان چه باید کرد؟
-
پیش بینی بانک جهانی در ۲۰۲۱
تجربه دوباره بهبود اقتصادی در پسابرجام
تهران- ایرناپلاس- طبق پیشبینی بانک جهانی، دو ریسک اساسی که اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۱ با آنها مواجه خواهد شد، کرونا و تغییرات ژئوپلوتیکی هستند. همچنین این نهاد بینالمللی در برآوردهای خود اعلام کرده ایران میتواند در شرایطی خاص، بار دیگر بهبود اقتصادی پس از اجرا شدن دوباره برجام را تجربه کند.
-
واکاوی ایرناپلاس از اتهامزنی با کلید واژه ارز؛
آنها که خود را به خواب زدهاند
تهران- ایرناپلاس- تخریب و هجمه به رئیس جمهوری با جدیتر شدن مباحث انتخابات ۱۴۰۰، شدت یافته؛ اینبار یک نماینده مجلس توضیحات اخیر روحانی از واقعیتهای نرخ دلار با آزاد شدن منابع ارزی را مستمسک اتهامزنی به دولت در«گرانی تعمدی ارز» دانسته است.
-
ایرنا پلاس گزارش میدهد
مشکل چکهای بیمحل با قانون جدید حل میشود؟
تهران- ایرناپلاس- چکهای وصولنشده، بخشی از مطالبات غیرجاری بانکها را تشکیل میدهند که در صورت افزایش، میتوانند ریسک اعتباری بانکها را افزایش دهند. قانون جدید چک را میتوان راهکاری برای حل برخی از چالشهای نظام بانکی در این حوزه دانست.
-
سه تغییر امیدوارکننده جمعیت شاغل در پاییز
تهران- ایرناپلاس- کاهش نرخ بیکاری در پاییز امسال، همزمان با کاهش نرخ مشارکت و خروج جمعیت فعال از بازار کار بوده است. با این حال سه تغییر جمعیت شاغلان میتواند امیدواریهایی را حداقل برای شاغلان کشور به همراه داشته باشد.
-
دو پیشنهاد برای حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی
تهران- ایرناپلاس- مجلس با عنوان حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی، به دنبال جایگزین کردن دلار ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی است. کارشناسان اقتصادی معتقدند شیب افزایش قیمت ارز نباید بالا باشد و همچنین در کنار اصلاح قیمت ارز پایه، سازوکار درستی برای توزیع کالاهای اساسی شکل گیرد و با نظارت بیشتر، امکان سوءاستفاده و رانتجویی از میان برداشته شود.
-
ایرادات سامانه جامع املاک و اسکان را دریابیم
کمرنگ شدن آثار مطلوب یک طرح با اجرای شتابزده
تهران- ایرناپلاس- باید توجه داشت زمانی که همه ایرانیان اعم از مالک و مستأجر موظف باشند اطلاعات خود را در سامانه ثبت کنند و آن وقت با تطبیق اظهارات مالک و مستأجر راستیآزمایی شده و تعداد خانههای خالی مشخص شود، میتوان به اطلاعات و آمار استناد کرد، نه اینکه نهادی تعداد واحدهای خالی را ۱.۵ میلیون، نهاد دیگری ۲.۵ میلیون و دیگری ۶۰۰ هزار اعلام میکند.
-
کرونا چگونه صنعت هوایی را زمینگیر کرد؟
تهران- ایرناپلاس- صنعت هوایی جهان در برابر کرونا تقریباً شکست خورده؛ سفرهای هوایی به حداقل خود رسیده، شرکتهای هواپیمایی متضرر شده و حتی شرکتهای بزرگ سازنده هواپیما نیز برنامه تولید خود را کاهش دادهاند. این صنعت تا جایی در برابر کرونا آسیبپذیر شده که «وارن بافت» بعد از فروش سهام شرکتهای هواپیمایی و با ضرر سنگین گفت، بهتر بود جلوی برادران رایت را میگرفتیم!
-
پایان مداخله قیمتی در بازار فولاد فرا رسیده است؟
تهران- ایرناپلاس- مداخله قیمتی در بازار فولاد که از طرف وزارت صمت و به دنبال افزایش شکاف قیمتی در بورس کالا و بازار آزاد آغاز شد، گفته میشود با ابلاغ بخشنامهای از طرف معاون اول رئیس جمهوری لغو شده و اکنون نگاهها به سامانه بهینیاب برای مدیریت این بازار جلب شده است.
-
اتهامزنی به دولت از جایگاه نایب رئیسی مجلس
تهران- ایرناپلاس- در حالی نایب رئیس اول مجلس با اتهامزنی، مدعی شده دولت با وجود داشتن منابع ارزی، اقدامی برای کاهش نرخ آن انجام نمیدهد که رفتار بانک مرکزی در سالهای اخیر خلاف این موضوع را ثابت میکند.
-
ارزیابی یک اقتصاددان از نرخ ارز پیشنهادی مجلس:
مصوبهای که مانع کاهش نرخ ارز میشود
تهران- ایرناپلاس- مجلس در حالی نرخ تسعیر ارز را به ۱۷۵۰۰ تومان به ازای هر دلار افزایش داد که کارشناسان این تصمیم را به منزله پاک کردن صورت مساله در مدیریت بازار ارز کشور میدانند.
-
از تجربه فیلترینگ تلگرام درس نگرفتیم؟
تهران- ایرناپلاس- اردیبهشتماه سال ۹۷ با وجود مخالفت دولت، پیامرسان تلگرام فیلتر شد؛ همان زمان کارشناسان هشدار دادند این روش نه تنها موثر نخواهد بود، بلکه ضربه بزرگی به کسبوکارهای تلگرامی وارد خواهد کرد. زمان زیادی لازم نبود تا انبوهی از فیلترشکنها وارد گوشیهای مردم و بسیاری از جوانان و حتی نوجوانان شود و اینبار زیانهای استفاده از فیلترشکن نیز پدیدار شد.
-
تهدید مازوت برای صنعت انرژی
تهران- ایرناپلاس- گوگرد که فراوانترین عنصر بعد از کربن و هیدروژن در نفت خام است و با نسبت بالایی در مازوت دیده میشود، تخریب لولهها در واحدهای نیروگاهی را به همراه دارد. استفاده از مازوت به جز تشدید بیماریهای تنفسی، با مستهلک کردن تجهیزات نیروگاهی و کاهش عمر مفید آنها، صنعت انرژی کشور را نیز تهدید میکند.
-
گفتوگو با یک اقتصاددان:
بازی مجلس با منافع مردم به بهانه مداخله در بازار
تهران- ایرناپلاس- نظریات اقتصادی، مداخله حداقلی در بازار را توصیه میکنند، اما برخی حاکمیتها در مواردی فراتر از شکست بازار و با توجیههایی مانند بهبود توزیع، زمینه مداخلهگری خود را در اقتصاد گسترش میدهند. یکی از نمونههای تازه این نوع مداخلهها، تلاش مجلس برای ورود به قیمتگذاری فولاد است.
-
اجرای قانون جدید چک، اعتبار را به این ابزار مالی برمیگرداند؟
تهران- ایرناپلاس- به گفته یک کارشناس مسائل پولی و بانکی، یکی از اهداف قانون جدید، اعتباربخشی به چک است تا مردم بتوانند بهراحتی این ابزارها را از یکدیگر دریافت کرده و مانند پول نقد با هم مبادله کنند، بدون اینکه نگرانی از بابت کلاهبرداری داشته باشند یا اینکه تصور کنند چک پشتوانهای ندارد.
-
بودجه کشور چقدر شفاف است؟
تهران- ایرناپلاس- یکی از رویکردهای بررسی بودجه، تحلیل شفافیت، نظارت و مشارکت مردمی در فرآیندهای مرتبط با آن است. در واقع انتشار عمومی و رایگان اسناد کلیدی بودجه، نظارت نهادهای مالی مستقل بر آن و مشارکت مردمی در فرآیندهای مرتبط با مهمترین سند مالی کشور، میتواند درجه شفافیت بودجه را مشخص کند.
-
کنترل بازار خودرو از کدام راهکار؟
تهران- ایرناپلاس- هر چند بخشی از جهش قیمتی در بازار خودرو پس گرفته شده و قیمتها با قدری کاهش در این بازار روبرو شدهاند، اما همچنان ارزانترین خودروهای موجود در بازار نیز برای بخش زیادی از جامعه قابل تهیه نیست.
-
بررسی پیشنهاد مالیات از تراکنشهای بانکی؛
ضربه به صنعت پرداخت یا تسهیل دریافت مالیات؟
تهران- ایرناپلاس- پیشنهاد مالیات بر تراکنشهای بانکی از طرف نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هرچند بعد از واکنشهای مختلف تکذیب شد؛ با این حال برخی میگویند این پیشنهاد در صورت تحقق، هر دستگاه کارتخوان را به یک پرونده مالیاتی تبدیل خواهد کرد و برخی دیگر نسبت به آینده صنعت پرداخت، اظهار نگرانی کردند.
-
دو روایت از رشد اقتصادی؛ کدام آمارها به واقعیت نزدیک است؟
تهران- ایرناپلاس- مقایسه آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، دو تصویر متفاوت از اقتصاد کشور را در نیمه نخست امسال نشان میدهند. پرسش اینجاست که دلیل این اختلاف آماری چیست و کدام یک واقعیت اقتصاد ایران را به نمایش میگذارند؟
-
گفتوگو با کارشناس بازار سرمایه
بازارگردانی الگوریتمی با بورس چه میکند؟
تهران- ایرناپلاس- کارشناسان معتقدند با اینکه حجم معاملات انجام شده توسط بازارگردانی که از الگوریتم استفاده میکند بالاست، اما برای تغییر شاخص و روند بازار کافی نیست. علاوه بر این، بازارگردان انگیزهای برای ایجاد این اختلالها ندارد زیرا در این صورت، منابع مالی خود را از دست میدهد.
-
رویکرد دولت برای بهبود امنیت سرمایهگذاری در ایران چیست؟
تهران- ایرناپلاس- سرمایهگذار خارجی با نگاه به رتبه ریسک کشور، تصمیم میگیرد ایران را بهعنوان مقصد سرمایهگذاری انتخاب کند یا خیر. مواردی همچون کاهش وابستگی به نفت، تکنرخی شدن ارز و کنترل تورم با تأثیر مثبتی که بر رتبه ریسک کشور دارند، میتوانند ایران را به مقصد امن سرمایهگذاران خارجی تبدیل کنند.
-
بورس جایی برای شانس و اقبال نیست
تهران- ایرناپلاس- بارها مشاهده شده افرادی که دانش کمی در بازارهای مالی دارند، بدون تحلیل و بررسی و فقط به این دلیل که گروه بزرگی از معاملهگران در صف خرید یا فروش قرار گرفتهاند، اقدام به معامله سهام میکنند و انتظار دارند به سودهای خوبی دست یابند.
-
بودجه استانها در ۱۴۰۰ چه وضعیتی دارد؟
تهران- ایرناپلاس- دولت گزارش بودجه استانها را برای دومین سال پیدرپی همزمان با لایحه بودجه کل کشور به مجلس تقدیم کرده است. مجموع منابع درآمدی استانها بیش از ۲۱۴ هزار میلیارد تومان و مجموع مصارف بودجه آنها حدود ۳۵۴ هزار میلیارد تومان است. در این گزارش به جزئیات بودجه استانها میپردازیم.