مرد همیشه خندهرو که دارای مدرک کارشناسی اقتصاد از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد تجارت بینالملل از دانشگاه ماستریخت هلند است صادقانه پاسخ داد: «من بهصورت تحمیلی و اشتباهی رئیس فوتبال شدم! روزهای سختی در فوتبال داشتم. در ابتدای امر، این پست جدید برای من ناآشنا بود. البته هر چند ۳۰ سال در ورزش حضور داشتم، اما فوتبال فضای خاص خودش را داشت.»
در روزهایی که فدراسیوننشینها درگیر اساسنامه و برگزاری لیگ برتر هستند، بازگشت علی کفاشیان به فدراسیون فوتبال به عنوان سرپرست و نایبرئیس اول، حواشی جدیدی را رقم زده است. آن هم وقتی که محرومیت پنج سالهاش در نتیجه یک پرونده، به یک سال هم نکشید و با رأی کمیته استیناف پایان یافت.
برخی از ارکان حاضر در فدراسیون و همچنین اهالی فوتبال مانند مصطفی هاشمیطبا رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی، داریوش مصطفوی رئیس اسبق فدراسیون فوتبال، محمد دادکان رئیس اسبق فدراسیون فوتبال، رحمان شاهحسینی رئیس سابق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، صادق درودگر رئیس سازمان اقتصادی لیگ و عضو هیات رئیسه فدراسیون، احسان قاضیزادههاشمی نماینده مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مجلس شورای اسلامی و ... مخالف بازگشت او هستند و حتی از این حرکت وزارت ورزش انتقاد کردهاند.
بدون تردید این نوع بازگشت افکار عمومی را با پرسشهای بسیاری روبهرو کرده است. با توجه به حضور کفاشیان بهعنوان سرپرست جدید فدراسیون فوتبال و و ادعایش مبنی بر اینکه همچنان نایبرئیس اول محسوب میشود، آیا در فدراسیون فوتبال وقتی رئیس تعریف شده، باید نایبرئیس داشته باشیم؟! تکلیف پروندهها و اتهامهای مالی گذشته چه میشود؟
چرا کفاشیان محروم شد؟
شرکت امپیسیلوا در تابستان ۱۳۹۴ بهعنوان شرکت طرف قرارداد فدراسیون فوتبال برای پخش دیدارهای تیم ملی برابر تیمهای گوام، عمان، هند و ترکمنستان در پیکارهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه مدعی شد برای هر یک از این بازیها مبلغ ۷۹ هزار دلار -در مجموع مبلغ ۳۱۶ هزار دلار- به فدراسیون فوتبال پول داده، اما اسنادی درباره این ادعا در فدراسیون فوتبال وجود نداشت! همین موضوع منجر به محرومیت پنجساله علی کفاشیان، رئیس وقت فدراسیون و عباس ترابیان، مسئول کمیته بازاریابی وقت فدراسیون فوتبال از سوی کمیته اخلاق شد. نکته عجیبتر اینکه قراردادی بین شرکت و فدراسیون فوتبال به ارزش ۳۱۶ هزار دلار امضا شد اما این قرارداد هیچگاه در سیستم اداری و مالی فدراسیون ثبت نشده است.
و در اتفاق عجیبی دیگر، عباس ترابیان بهعنوان مسئول کمیته بازاریابی فدراسیون از طریق ایمیل شخصیاش شروع به انجام مکاتبه با شرکت مذکور کرده بود. در همین راستا، با پیگیریهای کمیته اخلاق مشخص شد پول این قرارداد به حسابی که از طریق ایمیل شخصی ترابیان ارسال شده، واریز شده است!
عباس ترابیان در توضیح این واریز پول، ادعا کرده که ایمیلش هک شده و شخص هککننده با ارائه فاکتور جعلی فدراسیون فوتبال به شرکت ام پی سیلوا، پول را دریافت کرده است!
پرسشهای زیادی در این زمینه مطرح شده از جمله اینکه باوجود ادعای ترابیان مبنی بر هک شدن ایمیلش، او هیچگاه بابت این اتفاق به مسئولان فدراسیون گزارشی ارائه نکرده بود و شکایتی نیز مطرح نکرده تا افراد مجرم در هک ایمیل و احتمالاً بالا کشیدن پول فوتبال، شناسایی شوند!
سؤال دیگر اینکه چرا قراردادی به این مهمی و با این مبلغ قابل توجه در سیستم اداری فدراسیون فوتبال ثبت نشده است؟ چرا از طریق ایمیل شخصی با این شرکت مکاتبات مالی و اداری فدراسیون فوتبال انجام شده است؟ و مهمترین سؤال اینکه با توجه تضییع حقوق فدراسیون فوتبال در این پرونده، آیا نباید فدراسیون در مراجع قضایی دادگستری برای احقاق این مطالبات، اعلام شکایت میکرد؟
بارها مطرح شده که فساد در فوتبال از سطح دلالان خُرد و بعضی از مربیان به سطوح بالاتر با رقمهای بسیار بیشتر نیز رسیده است. دستگاههای نظارتی همانطور که در حال برخورد با فساد در سطح مدیران بالای کشور هستند، باید این روند را به ورزش نیز سوق دهند و از کسانی که در این بخش فعالیت داشته و پروندههایی درباره آنها مطرح شده بخواهند در برابر اقدامات خود پاسخگو باشند.
2023
نظر شما