-
معیشت مردم؛ بهانه ای برای انتخابات ۱۴۰۰
تهران- ایرناپلاس- تخریب دولت از سوی تندروها، به موضوع تکراری در چند ماهه اخیر تبدیل شده و هر روز بر دامنه آن افزوده میشود. برخی از این طیف، انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را بسیار زودتر از موعد آغاز کرده و در این مسیر، به دنبال گرده زدن معیشت مردم به منافع حزبی و جناحی هستند.
-
واردات بدون انتقال ارز راهگشای شرایط کنونی است؟
تهران- ایرناپلاس- در شرایطی که مبادلات اندک بانکی به دلیل تحریمها و نپذیرفتن لوایح FATF محدود شده و تداوم مشکلات از وضعیت بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به کشور،، برخی کارشناسان معتقدند واردات بدون انتقال ارز میتواند روند مبادلات را تسریع و تسهیل کند. هرچند که واردات بیرویه کالا و احتمال پولشویی به دلیل نامشخص بودن منشأ ارز، دو چالش واردات با ارز متقاضی هستند.
-
واکاوی تابآوری اقتصاد ایران در برابر شوکهای داخلی و خارجی
تهران- ایرناپلاس- شوکهای بیرونی میتوانند اقتصاد داخلی کشورها را تحت تأثیر قرار دهند اما میزان این تأثیرگذاری در کشورهای مختلف، تفاوت دارد. برخی کشورها تابآوری بیشتری داشته و با سرعت بیشتر و هزینه کمتری شوکهای بیرونی را پشت سر میگذارند. اقتصاد ایران در برابر شوکهایی مانند سیل، تحریم، کرونا و ... تا چه میزان تابآور است؟
-
گفتوگو با یک کارشناس بازار سرمایه؛
بورس ایران از انتخابات آمریکا تاثیر میپذیرد؟
تهران- ایرناپلاس- بهنظر میرسد شاخص بورس در انتظار نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست تا نقطه تعادل جدید خود را پیدا کند. یک کارشناس بازار سرمایه، دو سناریوی تأثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر بورس تهران را تشریح کرده است.
-
مسیر نافرجام «آزمایش»
تهران- ایرناپلاس- «آزمایش، سازنده بهترین وسایل آسایش» این شعار تبلیغاتی مجموعه کارخانههای آزمایش است که در دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ یکی از برندهای شناخته شده لوازم خانگی در ایران بود، اما این روزها خبر توقف تولید در آن توسط یکی از نمایندگان مجلس مطرح شده است.
-
ایرناپلاس گزارش میدهد
حواشی افزایش کارمزد خدمات بانکی؛ واقعیت چیست؟
تهران- ایرناپلاس- افزایش ۲۰ درصدی کارمزد خدمات بانکی آن هم بعد از ۱۰ سال با واکنشهای مختلفی همراه شده و برخی میگویند «اصلاً این بانکها چه میکنند که کارمزد هم میخواهند» و برخی نیز به اشتباه بخشنامه بانک مرکزی در این زمینه را به طرح معیشتی مجلس ربط دادهاند. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی به این انتقادها پاسخ داد.
-
بار مالیات ۱۴۰۰ بر دوش کجا خواهد بود؟
تهران- ایرناپلاس- تکیه بر درآمدهای مالیاتی برای دولت میتواند همچون ایستادن بر لبه تیغ باشد. در واقع تلاش برای افزایش این نوع درآمدها در شرایط رکودی با افزایش نرخهای مالیاتی، نتیجه معکوس بههمراه دارد و به کاهش درآمدهای دولت منجر خواهد شد. بنابراین لازم است افزایش درآمدهای مالیاتی در شرایط کنونی با استفاده از شناسایی خلأهای مالیاتی انجام شود.
-
ایرناپلاس گزارش میدهد
تأثیر حکم مدیرعامل آپارات بر اقتصاد کسبوکارهای پلتفرمی
تهران ایرناپلاس- خبر محکومیت مدیر آپارات نشان میدهد کسبوکارهای کاربرمحور همچنان در مسیر ناهمواری حرکت میکنند. به گفته دبیر انجمن فینتک، در کسبوکارهای کاربرمحور حوزه فینتک، برخورد قضایی با پلتفرم به جای کاربر، زیانهای اقتصادی مستقیم و غیرمستقیمی را بههمراه دارد.
-
واکاوی چرایی تحریم وزیر نفت؛
اعتراف آمریکا به شکست در برابر سرداران خط مقدم تحریم
تهران- ایرناپلاس- ترامپ که وعده داده بود صادرات نفت ایران را به صفر میرساند، با تحریم بیژن نامدار زنگنه، یک هفته مانده به انتخابات، تلویحا به شکست در تحقق این رویا، اذعان کرد.
-
یک استاد اقتصاد در گفتوگو با ایرناپلاس؛
واکاوی چرایی افزایش تورم در مهرماه
تهران- ایرناپلاس- «با توجه به وضعیت کنونی، بهترین راهکار، فروش اوراق است.» این پاسخ یک مدرس اقتصاد به پرسشی درباره مهار تورمی است که در مهرماه به بیش از ۴۰ درصد(نقطه به نقطه) رسیده است. با وجود حراج هفتگی اوراق بدهی دولتی توسط بانک مرکزی، تورم در ماه گذشته افزایش یافت.
-
پیشنهاد یک کارشناس اقتصادی برای بودجه سال ۱۴۰۰:
بودجه نهادهایی که خروجی خاصی ندارند، فعلاً قطع شود
تهران- ایرناپلاس- در سال آتی بودجه به نهادهایی پرداخت شود که با مردم و با امورات روزانه آنها در ارتباط هستند. به طور مثال پرداخت بودجه به برخی نهادهای فرهنگی که خروجی خاصی هم ندارند، اکنون ضرورتی ندارد. شاید لازم باشد به طور موقت بودجه این نهادها کاهش یابد یا حتی متوقف شود و اگر در زمان دیگری وضعیت ارزی کشور بهتر شد، به این نهادها بودجه تخصیص داد.
-
مقصریابی و اتهامزنی در اقتصاد ایران؛ واقعیتها چیست؟
تهران- ایرناپلاس- بازگشت تحریمها، شیوع کرونا و البته سوءمدیریتها موجب شده برخی بهجای ارائه راهحل بهدنبال پیدا کردن مقصر باشند. در این میان برخی منقدان، فرهاد دژپسند را بدترین وزیر تاریخ اقتصاد ایران لقب دادهاند؛ اما واقعیتهای اقتصاد چه میگوید؟
-
کارشناس اقتصادی در گفتوگو با ایرناپلاس:
اصلاح بودجه به تنهایی کافی نیست
تهران- ایرناپلاس- یک پژوهشگر اقتصادی معتقد است پیشنهادهای موردی در زمینه اصلاح بودجه به جای اینکه راهگشا باشند، انحراف از مسیر درست را شدت میبخشند. بنابراین در کنار اصلاح بودجه باید در دیگر بخشها نیز اصلاحاتی انجام شود تا هزینههای دولت کمتر و درآمدهای آن پویاتر شود.
-
ایرناپلاس بررسی میکند
چرا مدیریت روانآبها در ایران جدی گرفته نمیشود؟
تهران- ایرناپلاس- مدیریت روان آبهای ناشی از باران یکی از مهمترین روشهای مدیریت آب در دنیاست که متاسفانه در کشور ما به دلایل مختلف کمتر مورد توجه قرار گرفته است و بخش زیادی از این منابع آبی به دلایل مختلف از دسترس خارج یا موجب خسارتهای فراوان به زیرساختها و تاسیسات شهری میشود.
-
گریزگاه نوسانگیری از دلار چگونه مسدود میشود؟
تهران- ایرناپلاس- نظام چند نرخی ارز موجب تحمیل هزینهای معادل ۱۴ برابر یارانه نقدی شده و همین نظام چندگانه، یکی از عوامل نوسانهای نرخ ارز است.
-
اصلاح ساختار بودجه؛ از سازمان برنامه تا مجلس
تهران- ایرناپلاس- اصلاح ساختاری بودجه از سال گذشته در سازمان برنامه و بودجه کلید خورده و این روزها توسط نمایندگان مجلس در حال پیگیری است. با این حال بهنظر میرسد ورود درآمدهای ارزی دولت به بودجه به عنوان یکی از مسائل اساسی که در ادوار مختلف اقتصاد کلان کشور را تحت تأثیر قرار داده است، همچنان از چشم مسئولان و نمایندگان دور مانده است.
-
گفتوگو با مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوی؛
تلاش برای صیانت از گرانترین خاک جهان
تهران- ایرناپلاس- مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوی میگوید: باید از خاک جزیره هرمز صیانت شود تا از خامفروشی آن جلوگیری شده و ارزش افزوده برای مردم آن منطقه در پی داشته باشد.
-
با سهام عرضه اولیه چه کنیم؟
تهران- ایرناپلاس- خرید سهام عرضه اولیه معمولاً به مبلغ پایینی برای سرمایهگذاری نیاز دارد، اما افراد با توجه به اینکه در کدام گروه از گروههای سهگانه سهامداران قرار میگیرند میتوانند بازدهی قابل توجهی از این سهام بهدست آورند.
-
واکاوی دلایل موفق نبودن خصوصیسازی در ایران
تهران- ایرناپلاس- پرونده خصوصیسازی در ایران با فراز و نشیبهای زیادی همراه بوده و گاهی میشنویم بنگاههای خصوصیشده بار دیگر به بخش دولتی بازگردانده میشوند یا به دلایل گوناگونی، کارکنان آنها از شرایط کاری خود رضایت ندارند. حال پرسش اینجاست که چگونه میتوان خصوصیسازی را به فرآیندی موفق که با افزایش بهرهوری همراه است تبدیل کرد؟
-
در گفتوگو با ایرناپلاس اعلام شد:
چرایی گرانی دلار و راهکاری برای مقابله با آن
تهران- ایرناپلاس- افزایش روزانه نرخ ارز دلار به موضوعی نگرانکننده در میان اقتصاددانها و فعالان اقتصادی تبدیل شده است. با وجود اینکه قیمت ارز در برابر کنترلهای بانک مرکزی برای کاهش مقاومت میکند، کارشناسان اقتصادی معتقدند راهکارهای کوتاهمدت و بلندمدتی وجود دارد که میتواند سرعت افزایش قیمت در این بازار را کاهش دهد.
-
چالشهای دریافت جریمه دیرکرد توسط بانکها
تهران- ایرناپلاس- محاسبهها نشان میدهد بانکها حداقل ۳۶۰۰ میلیارد تومان در سال جریمه دیرکرد دریافت میکنند. صرف این مبلغ در حوزه مسئولیت اجتماعی میتواند در کشور تحولآفرین باشد و شاید ایرادهای شرعی وارد شده به دریافت این مبلغ را نیز کمتر کند.
-
کرونا در تعقیب جویندگان کار
تهران- ایرناپلاس- نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر فارغالتحصیل آموزش عالی در بهار سال جاری ۱۳.۵ درصد بوده و در تابستان به ۱۴.۹ درصد رسیده است. افزایش نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاه موجب افزاش سهم این گروه از کل جمعیت بیکاران شده است.
-
جایزه نوبل اقتصاد «حراج» شد
تهران- ایرناپلاس- ممکن است برای برخی از ما کلمه حراج یادآور رضا کیانیان در حراج آثار هنری تهران باشد که با دقت به دست پیشنهاددهندهها نگاه میکند که هر کدام در هر لحظه قیمتهای بالاتری را نشان میدهند و در نهایت با اعلام بالاترین قیمت پیشنهادی برای یک اثر، چکش خود را روی میز میکوبد. چکشزنی یا حراج یکی از نظریههای پیچیده علم اقتصاد است که جایزه نوبل امسال را برای نظریهپردازان این حوزه به همراه داشته است.
-
آخرین وضعیت اجارهنشینی در استانهای مختلف
تهران- ایرناپلاس- بررسی آمارهای استانی رشد اجارهبها نشان میدهد سه استان همدان، چهارمحال و بختیاری و تهران در تابستان سال جاری، بیشترین نرخ تورم اجارهبها را نسبت به تابستان سال گذشته تجربه کردهاند.
-
گفتوگو با دبیر شورای عالی مناطق آزاد- بخش سوم(پایانی)
چه کسانی مدافع حذف معافیت مالیاتی در مناطق آزاد هستند؟
تهران- ایرناپلاس- مرتضی بانک دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی میگوید: وجود معافیت مالیاتی جزو الزامات قانون مناطق آزاد است. کسی که میگوید منطقه آزاد معافیت مالیاتی نداشته باشد، اصلاً مفهوم منطقه آزاد را نمیداند.
-
تابآوری اقتصادی در دوران پساکرونا
تهران- ایرناپلاس- برای گذار از اقتصاد بحرانزده به دوران پساکرونا، راهکارهای متفاوتی مطرح شده است. در این میان صندوق بینالمللی پول توصیه میکند دولتها با افزایش بدهی و سرمایهگذاری در پروژههای زیرساختی، علاوه بر عبور از بحران کرونا اقتصاد تابآورتری را شکل دهند.
-
گفتوگو با دبیر شورای عالی مناطق آزاد(بخش دوم)
لابی برای ایجاد مناطق آزاد اثربخش نیست
تهران- ایرناپلاس- مرتضی بانک دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی میگوید: مسیر قانونی طولانی که باید برای ایجاد مناطق آزاد طی شود، اجازه نمیدهد هر کسی با فشار سیاسی یا لابیهای بیمورد بخواهد در این رابطه عمل کند.
-
راهکاری برای مقابله با دلالی در بازار خودرو
تهران- ایرناپلاس- میتوان با فروش خودرو به قیمت روز و واریز مابهالتفاوت قیمت بازار و قیمت تمام شده در یک صندوق، این مبلغ را اموری همچون تسهیلات برای تأمین نقدینگی صنعت خودرو و فعالیتهای تحقیق و توسعه این بخش کرد.
-
جهش ارزی زیر سایه قرارگیری در فهرست سیاه FATF
تهران- ایرناپلاس- عوامل متعددی در جهش ارزی اخیر نقش داشتند که یکی از آنها بازگشت دوباره ایران به فهرست سیاه FATF است. کارشناسان معتقدند مساله FATF تأثیر مستقیمی در محدودیت منابع ارزی و بهدنبال آن، افزایش نرخ ارز داشته است.
-
توسعه زیرساختهای تجارت خارجی؛ لازمه رونق تولید
ایران با توجه به اینکه کشوری چهارفصل است و ظرفیتهای اقتصادی بسیار بالایی دارد، میتواند به یکی از قدرتهای مطرح اقتصادی جهان تبدیل شود، اما متاسفانه در حوزههای مختلف زیرساختی دچار ضعف مدیریت بوده و این امر بستر زمینگیر شدن ایران توسط تحریمها را نیز فراهم کرده است.