-
در گفتوگو با یک منتقد سینمایی مطرح شد؛
سینمای دفاع مقدس و ضرورت کنارگذاشتن مصلحت اندیشیها
تهران - ایرناپلاس - حوزه دفاع مقدس و جنگ هشت ساله در سال های اخیر شاهد آثار متفاوت تری نسبت به گذشته است اما همچنان بخش اعظم ابعاد و واقعیت ها دفاع جانانه هشت ساله این ملت روایت نشده است.
-
رسانه ملی و برنامههای موسیقایی؛ بخش نخست
نقش رسانه ملی در شناخت موسیقی و پیامدهای فرهنگی آن
تهران- ایرناپلاس- رویدادهای موسیقی چون جشنواره ملی موسیقی جوان در حالی برگزار و داوری شده و خاتمه مییابند که به ندرت و یا اصلا از طریق صداوسیما به عنوان رسانه ملی منتشر نمیشوند و به این عملکرد رسانه ملی نقدهایی وارد شده است.
-
جشنواره موسیقی جوان؛ ظرفیتی ارزشمند اما نادیده
تهران - ایرناپلاس - امسال پانزدهمین دوره جشنواره موسیقی جوان برگزار شد وحتی روزگار کرونایی هم نتوانست نوای موسیقی هنرمندان جوان را خاموش سازد و طی سال های اخیر مستمر برپا شده است.
-
پیامدهای روانی بیتوجهی به بازیهای کودکانه
تهران- ایرناپلاس- بازی یکی از راهکارهای خوب برای برقرای ارتباط میان والدین و کودک است و نقش تربیتی و درمانی دارد، به همین دلیل بازی درمانی، رواج یافته است. روانشناسان با توجه به نقاشی کودک، حجمی که با استفاده از گِل درست کرده و ... متوجه وضعیت روانی و اجتماعی او میشود.
-
رئیس انجمن علمی ریاضی ایران در گفتوگو با ایرنا پلاس:
دانش آموزان دوره ابتدایی بیشترین آسیب را از آموزش غیرحضوری متحمل شدند
تهران-ایرناپلاس-رئیس انجمن علمی ریاضی ایران معتقد است: آموزش چهره به چهره یکی از مهمترین شروط موفقیت آموزش در مقطع ابتدایی است و از این نظر بیشترین آسیبها در دوران آموزش غیرحضوری ناشی از همه گیری کرونا به این دانشآموزان تحمیل شد.
-
راهاندازی سایت فروش صنایعدستی؛ نقش ویژه دولت در موفقیت مسیر پیشرو
تهران- ایرناپلاس- از نگاه فعالان صنایعدستی روند رونق این بخش باید از شهرستانها شروع شود. ابتدا باید تشکیلات بخش خصوصی در حوزه صنایعدستی به صورت دموکراتیک شکل گرفته و بعد، از طریق تجمع شهرستانها تشکیلات استانی شکل بگیرد.
-
ایرناپلاس بررسی میکند؛
سرمنشاء انفعال رسانهای کشور کجاست؟
تهران- ایرناپلاس- با توجه به تاکید مسئولان بر ضرورت خروج از انفعال رسانهای و نگاه جدی به آرایش رسانهای کشور، فعالان حوزه رسانه تاکید دارند که باید قوانینی در مجلس تصویب شود که ضمن حفظ حقوق و آزادی خبرنگاران، در مورد حقایقی که مطرح میکنند نیز مصونیت سیاسی داشته باشند تا بتوان در برابر رسانههای غربی ایستاد و اثر گذار بود.
-
دلایل افزایش بهای کتاب توسط ناشران
تهران- ایرناپلاس- اتحادیه ناشران و کتابفروشان با تغییر هر روزه قیمتها موافق نیست و معتقد است ناشران بهعنوان مرجع باید این کار را انجام دهند اما متولیان این حوزه میگویند بهطور معمول ناشران قیمت پشت جلد کتاب را زمانی تغییر میدهند که هزینههای جاری از جمله انبارداری افزایش یابد و منفعتطلبی هدفشان نیست.
-
واکاوی پیامدهای اجتماعی و روانی اخبار منفی؛ (بخش دوم و پایانی)
اخباری که رنج مضاعف بر مردم وارد میکند؛ چه باید کرد؟
تهران- ایرناپلاس- کارشناسان متخصص در حوزه مشاور خانواده معتقدند پیامدهای مواجهه با اخبار منفی میتواند در شیوه رفتاری افراد اثر داشته باشد. به همین دلیل باید اخبار را فیلتربندی کرده و وقتی از یک منبع خبری استفاده میکنیم باید متوجه شویم که تا چه اندازه موثق یا زرد است و مردم را ناامید میکند.
-
در راستای درخواست وزیر ارشاد (۲)
راهکارها و راهبردها برای بازگرداندن مرجعیت رسانه به داخل کشور
تهران- ایرناپلاس- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته گذشته از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه درخواست کرد نظرهای راهبردی و ایدههای کاربردی خود را در موضوعهای متنوعی مطرح کنند؛ از «نقد وضع موجود»، «بیان مبانی تحول در ساختار فرهنگی»، «خروج از وضعیت رهاشدگی و انفعال در حوزه فرهنگ» تا «ظرفیتهای جدید فرهنگی، رسانهای» و ...
-
واکاوی فیلم و سریالهای عاشورایی؛ کمتوجهی به درونمایه واقعی کربلا
تهران- ایرناپلاس- بعد از گذشت هزار و چهارصد سال از واقعه عاشورا، همچنان این قیام با عزاداریها و سوگواریهای مردم زندهنگه داشته شده اما پرسش این است که آیا به اندازه علاقه مردم، سریالها و فیلمهای بسیاری با این مضامین ساخته شده که بتواند درونمایه واقعی و مفهوم عاشورا را برای جامعه تبیین کند؟
-
ایرناپلاس بررسی میکند؛
فراموششدگان عرصه جنگ و دفاع مقدس
تهران- ایرناپلاس- در حالی فیلم «درخت گردو» این روزها بر پرده سینماها قرار گرفته است و یکی از موضوعهای این فیلم کودکان هستند که واکاوی فیلمهای جنگی و دفاع مقدس نشان میدهد کودک و نوجوان، قشر به حاشیه رفته و فراموش شده این بخش هستند.
-
واکاوی پیامدهای اجتماعی و روانی اخبار منفی(بخش نخست)
بلایی که بمباران اخبار منفی بر سر جامعه میآورد
تهران- ایرناپلاس- این روزها بیشتر از هر زمانی، مردم در معرض بمباران خبری قرار گرفتهاند. بمبارانی که در آن بیشتر خبرهای منفی دیده میشود تا خبرهای مثبت و امیدوارکننده؛ اما این روند چه پیامدهایی در جامعه دارد؟
-
رسانهها و ضرورت آگاهسازی جامعه از عواقب واکسنهراسی
تهران- ایرناپلاس- با توجه به برخی اخبار جعلی و غیرعلمی درباره واکسنزدن و مخالفتها در این زمینه، نقش رسانهها در اتخاذ تدبیر درست و بهجا برای تببین و ضرورتهای واکسیناسیون بهعنوان اقدامی که میتواند مدیریت گامهای بعدی کرونا را برای فرد و جامعه تسهیل کند، قابل چشمپوشی نیست.
-
ارتباط تنگاتنگ موسیقی با نواهای مذهبی؛ ضرورت حفظ حریم و حرمت
تهران- ایرناپلاس- موسیقی مذهبی کشور بویژه نواهایی که در ماه محرم و عزاداریها شنیده میشود به نوعی به موسیقی مورد علاقه بخشی از مردم تبدیل شده است و نمیتوان تاثیرش را بر موسیقی ایرانی انکار کرد.
-
مشکلات تمامنشدنی ناشران در اوضاع کرونا؛ درخواستها از دولت سیزدهم
تهران- ایرناپلاس- مشکلات ناشران به کمبود کاغذ دولتی محدود نیست، اگرچه این مساله از مهمترین مشکلات آنهاست، تعطیلی کتابفروشیها، افزایش قیمت مواد لازم برای چاپ کتاب و سوءاستفاده برخی از ناشران در کپیبرداری از عنوانهای پرفروش، همه شرایط سختی را برای ادامه فعالیت ناشران ایجاد کردهاست.
-
راهکارهای پیشنهادی متخصصان گردشگری برای تقویت صنعت توریسم
تهران- ایرناپلاس- ایران مناطق جذابی برای گردشگری دارد، همین مساله لزوم و اهمیت برنامهریزی برای استفاده از ظرفیتهای ایران در جذب مخاطب گردشگری را افزایش دادهاست که در کنار برنامهریزی هماهنگی وزارتخانهها و سازمانهای مرتبط نیز ضروری است.
-
در راستای درخواست وزیر ارشاد (۱)
مرجعیت رسانهای مردم را به داخل کشور برگردانیم
تهران- ایرناپلاس- دوشنبه ۱۵ شهریورماه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای سخنان رهبر معظم رهبری، خواستار ارائه نظرهای اهالی فرهنگ، ادب، هنر و رسانه در موضوعهای مهمی از جمله نقد وضعیت کنونی و خروج از وضعیت انفعال در حوزههای مختلف فرهنگی شد.
-
موسیقی امروز ایران؛ از ایدهآلها تا واقعیتها(۱۶)
رستگاری از راهی بجز تکیه کردنِ صرف بر ردیف
تهران- ایرناپلاس- آشناییزُدایی، لازمۀ هر هنر است که در چهار دهه اخیر به دلیل کپیکاریها و تقلیدهای متعدد، از آوازهای اجراشده رخت بربسته و این مساله یکی از عوامل رکود و خمودگی عرصه آواز ملیمان در این سالها بوده است.
-
موسیقی امروز ایران؛ از ایدهآلها تا واقعیتها(۱۵)
پیامدهای «تکرارزُدایی» از آواز
تهران- ایرناپلاس- «آشناییزدایی در آواز ایرانی» هرچند مبحثی است قدیمی اما حضور آن در هنر آواز شاید اعلامنشده و بیسروصدا و البته بسی ملموس و دامنهدار بوده (و به یک معنا حتی چندان مورد بازشناسی و واکاوی تئوریک هم قرار نگرفته) است.
-
چرا تولید محصولات مشترک سینمایی، ایران را وارد بازار جهانی نکرد؟
تهران- ایرناپلاس- در تاریخ سینمای کشور فیلمهای سینمایی با عنوان محصول مشترک با کشورهای خارجی ساخته شدهاند. آثاری که به گفته احمد طالبینژاد منتقد سینما، کمک زیادی به ورود سینمای ما به بازار جهانی نکرده است.
-
مقابله با مدرکفروشی در گردشگری و صنایعدستی با استانداردسازی آموزش
تهران- ایرناپلاس- متاسفانه پراکندگی و بینظمی عجیبی در مجموعههای آموزش صنایعدستی و گردشگری وجود دارد. با اینکه مجموعههای زیادی در این حوزه فعالاند؛ اما باید گفت که از نظر محتوا، امکانات و فضای آموزشی، بیشتر آنها اعتبار ندارند.
-
سال تحصیلی کرونایی و نگرانی اولیا؛ چه باید کرد؟
تهران- ایرناپلاس- مهرماه ۱۴۰۰، سومین سال تحصیلی کرونایی کشور آغاز میشود؛ عدم حضور دانشآموزان در دو سال تحصیلی گذشته، باعث خسارات و مشکلاتی برای نظام آموزشی کشور و نیز رشد فردی، تربیتی و آموزشی دانشآموزان شده و نگرانیهای زیادی را در میان کارشناسان آفریده است.
-
درخواست هنرمندان از وزیر ارشاد برای تداوم و گسترش حمایتهای معیشتی
تهران- ایرناپلاس- ۱۸ ماه محدودیت یا تعطیلی فعالیت گروههای مختلف صنفی از جمله هنرمندان سبب شده تا بسیاری از فعالان این قشر در تنگنا قرار بگیرند؛ هرچند که تاکنون دولت اقدامات مختلف حمایتی در نظر گرفته است با این حال فعالان این بخش از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم درخواست دارند اقدامات حمایت معیشتی را افزایش دهد.
-
درآمدزایی ارزی، پیام استقبال از بزرگترین بازی مذهبی ایرانی
تهران- ایرناپلاس- اقتصاد بازی، انیمیشن و اساسا اقتصاد هنرهای دیجیتال یکی از منابع اقتصادی مهم در دنیا هستند که امروزه میتوانند کشور را به سمت تحقق درآمدزایی بدون نفت ببرد. بر همین اساس یک بازی روایی مذهبی ایرانی توانسته بازار خوبی در داخل داشته باشد و حتی با درخواستهای خارجی همراه شده است.
-
هنرمندان پیشکسوت در چنبره مشکلات؛ اقدامات صندوق هنر تقویت شود
تهران- ایرناپلاس- مشکلات هنرمندان پیشکسوت پیچیده است، آنان در سنین بالا نیاز به تامین اجتماعی و حمایت دارند تا بتوانند بعد از اینکه جوانی خود را در راه فرهنگ و هنر صرف کردند، در آرامش زندگی کنند.
-
گفتوگو با یسنا خوشفکر، پژوهشگر و مدرس آواز
نام «صفیالدین ارموی» مناسب «روز موسیقی» است؟
تهران- ایرناپلاس- برخی خبرهای ابتدایی، حکایت از نامگذاری ششم بهمنماه هر سال در تقویم ایرانی به نام روز ملی موسیقی دارند. این روز سالمرگ «صفیالدین ارموی» موسیقیدان کشورمان در قرن هفتم است.
-
نقاشیهای مذهبی در قهوهخانهها به فراموشی سپرده میشود؟
تهران- ایرناپلاس- برخی از سبکها و آثار هنری کشور، روزبهروز در حال فراموشی و کمرنگتر شدن هستند. آثاری که برای سالیان بسیار، راوی وقایع مذهبی و تاریخی بودهاند و نمیتوان نقششان را در زنده نگهداشتن این وقایع انکار کرد.
-
تلاشهایی که به نتیجه رسید؛ اقدام جدیتر علیه متخلفان میراث فرهنگی
تهران-ایرناپلاس- «اگر مساله ضابطان قضایی حل شود، سیستم قضایی کشور یگان حفاظت را که ماموریتهای معتبر و لباس دارند، به عنوان ماموران خود میشناسد، در نتیجه گزارشی را که تهیه میکنند برای مقام قضایی سندیت دارد.»
-
واکاوی جشنوارها؛ درد دل اهالی هنر از اهدافی که محقق نشد
تهران- ایرناپلاس- یک منتقد سینما معتقد است به جای آنکه جشنوارهها مبتنی بر تعریفهای فردی یا ناحی و ... باشد ضمن متکی بودن بر تعریفهای فرهنگی، در مسیر ارتقاء سطح فرهنگ و سلیقه عمومی قرار گیرد.