پرسش از خبر
-
واکاوی مهمترین چالشها و معضلات اجتماعی کشور(بخش نخست)
آیا کاهش آمار ازدواج در کشور، فقط دلایل اقتصادی دارد؟
تهران- ایرناپلاس- جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد در ۱۰ سال گذشته بهگونه خطرناکی میزان ازدواج کاهش و طلاق افزایش یافته است. این آمار پرسشهای مختلفی را تداعی میکند از جمله اینکه مهمترین دلایل این چالش اجتماعی چیست؟ آیا فقط مسائل اقتصادی دخیل بوده یا عوامل مهمتری نیز به آن دامن زده است؟
-
جنجالهای یک افشاگری؛ دلالی و فساد در داوری وجود دارد؟
تهران- ایرناپلاس- افشاگری وحید صالحی- داوری که ۲۰ سال سابقه قضاوت در فوتبال را دارد- از چیدمان داوری در لیگهای کشور گرفته تا در باره فساد و دلالی در این بخش آن هم در یک برنامه زنده تلویزیونی، سر و صدای زیادی بهپا کرد.
-
الگوی مصرف آب کدام بخش باید اصلاح شود؟
تهران- ایرناپلاس- اصلاح الگوی مصرف آب یکی از ضرورتیترین اقدامات لازم در اقتصاد ایران است که میتواند کشور را از خطر ورشکستگی آبی نجات دهد. اما برای اصلاح الگوی مصرف، چه کارهایی باید انجام شود؟ آیا بخش خانگی مصرفی بیش از الگو دارد یا باید نگاه ویژهای به بخشهای کشاورزی و صنعت داشت؟
-
چرا باید در قوانین استخراج رمز ارز بازنگری شود؟
تهران- ایرناپلاس- اهمیت موضوع رمزارزها تا جایی است که این شکل جدید پول، پای خود را به جلسه هیأت دولت باز کرده و رئیسجمهوری خواستار بازنگری در قوانین مربوط به آن شده است. ایران در زمینه رمزارزها چه قوانینی دارد و در چه مواردی به بازنگری است؟
-
هفته ملی کودک؛ کلاسهای آنلاین را چگونه برگزار کنیم؟
تهران- ایرناپلاس- سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ دومین سالی است که حضور فیزیکی در غالب مدارس کشور منتفی است و معلمان و دانشآموزان ناگزیرند از آموزشهای آنلاین استفاده کنند تا زمانی که ایمنی جمعی و شرایط برای بازگشایی حضوری فراهم شود.
-
مبارزه با بسترها و گلوگاههای فساد (بخش سوم)
کدام مزیتها در جامعه، مسیر مقابله با فساد را تسهیل میکند؟
تهران- ایرناپلاس- با روی کار آمدن دولت سیزدهم امیدهای زیادی برای تحقق یکی از شعارهای مهم رئیسجمهوری یعنی مبارزه جدی و بیامان با فساد زنده شده است.
-
کدام بورسهای دنیا دامنه نوسان دارند؟
تهران- ایرناپلاس- روشهای جلوگیری از نوسانهای شدید قیمت سهام در بورسهای جهان در دو گروه کلی دامنه نوسان و توقف معاملات قرار میگیرند. در برخی از بورسها مانند بورس نیویورک، دامنه نوسان ایستا وجود ندارد؛ در برخی مانند بورس ژاپن، دامنه نوسان وجود دارد اما بر خلاف بورس تهران، نه به صورت درصدی بلکه به صورت واحدی از پول آن کشور تعیین میشود.
-
مبارزه با بسترها و گلوگاههای فساد(۱)
لزوم شفافیت و جلوگیری از تعارض منافع؛ این راه به مقصد میرسد؟
تهران- ایرناپلاس- هفته گذشته در جلسه شورای عالی قضایی، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای بر لزوم حذف بسترها و گلوگاههای فساد تاکید کرد و مصادیقی از آن را برشمرد.
-
ایرناپلاس بررسی میکند؛
سرمنشاء انفعال رسانهای کشور کجاست؟
تهران- ایرناپلاس- با توجه به تاکید مسئولان بر ضرورت خروج از انفعال رسانهای و نگاه جدی به آرایش رسانهای کشور، فعالان حوزه رسانه تاکید دارند که باید قوانینی در مجلس تصویب شود که ضمن حفظ حقوق و آزادی خبرنگاران، در مورد حقایقی که مطرح میکنند نیز مصونیت سیاسی داشته باشند تا بتوان در برابر رسانههای غربی ایستاد و اثر گذار بود.
-
واکاوی پیامدهای اجتماعی و روانی اخبار منفی؛ (بخش دوم و پایانی)
اخباری که رنج مضاعف بر مردم وارد میکند؛ چه باید کرد؟
تهران- ایرناپلاس- کارشناسان متخصص در حوزه مشاور خانواده معتقدند پیامدهای مواجهه با اخبار منفی میتواند در شیوه رفتاری افراد اثر داشته باشد. به همین دلیل باید اخبار را فیلتربندی کرده و وقتی از یک منبع خبری استفاده میکنیم باید متوجه شویم که تا چه اندازه موثق یا زرد است و مردم را ناامید میکند.
-
چالشهای زنجیره تأمین و آسیب کسبوکارها؛ راهکار چیست؟
تهران- ایرناپلاس- محدودیتهای ناشی از کرونا چالشهای زنجیره تأمین را بیش از پیش آشکار کرد. در این میان بهنظر میرسد کسبوکارهای کوچک و نوپا بیشتر تحت تأثیر این چالشها قرار میگیرند.
-
اندازه اقتصاد ایران چقدر است؟
تهران- ایرناپلاس- آمارهای بانک جهانی نشان میدهد تولید ناخالص داخلی ایران کاهش یافته اما آمارهای صندوق بینالمللی پول نشاندهنده افزایش تولید ناخالص داخلی است. دلیل این تفاوت را باید در نرخ چندگانه ارز جستوجو کرد که علاوه بر همه مشکلات داخلی، سازمانهای بینالمللی را نیز در محاسبه تولید ناخالص داخلی دچار اشتباه کرده است.
-
خیزش برای حذف یارانه پنهان؛ زیرساختها فراهم است؟
تهران- ایرناپلاس- نمایندگان مجلس شورای اسلامی بهدنبال وضع قوانینی برای اصلاح یارانههای پنهان هستند. رفراندوم یارانه انرژی و طرح «وان» دو رویکرد مجلس نسبت به یارانههاست.
-
پیامدهای اقتصادی فرونشستها؛
زمین زیر پای اقتصاد را خالی میکند؟
تهران- ایرناپلاس- ۱۹ درصد از جمعیت جهان در مناطقی زندگی میکنند که در معرض فرونشست قرار دارند. همچنین ۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان که حدوداً برابر با ۸.۱۷ هزار میلیارد دلار است در مناطق مستعد بروز فرونشست، صورت میگیرد. در ایران نیز همه دشتهای دارای آب شیرین در معرض فرونشست قرار دارند. از پیامدهای اقتصادی این پدیده محیط زیستی چه میدانیم؟
-
سال تحصیلی کرونایی و نگرانی اولیا؛ چه باید کرد؟
تهران- ایرناپلاس- مهرماه ۱۴۰۰، سومین سال تحصیلی کرونایی کشور آغاز میشود؛ عدم حضور دانشآموزان در دو سال تحصیلی گذشته، باعث خسارات و مشکلاتی برای نظام آموزشی کشور و نیز رشد فردی، تربیتی و آموزشی دانشآموزان شده و نگرانیهای زیادی را در میان کارشناسان آفریده است.
-
ریشههای احتکار و تقلب در بازار دارو و واکسن؛ چه باید کرد؟
تهران- ایرناپلاس- رئیس قوه قضاییه چندی پیش در جلسه شورای عالی قوه قضائیه گفت «باید برای صیانت از اعتبار کادر درمان کشور با کسانی که با احتکار یا فروش داروی تقلبی و اقدامات مشابه نسبت به سلامت مردم خیانت و کار خادمان اصلی این عرصه را بینتیجه یا کم نتیجه میکنند، قاطعانه برخورد شود».
-
بیتوجهی باشگاهها در شیوه انتخاب سرمربی و تیمهای پایه تا کی؟
تهران- ایرناپلاس- یکی از بزرگترین نقدها به مدیران باشگاهها بیتوجهی آنها به چگونگی انتخاب سرمربی و از همه مهمتر رسیدگی به تیمهای پایه است؛ در حالیکه میتوانند با سرمایهگذاری در آکادمی، نه تنها نیازهای خود را تامین کنند بلکه از آن درآمدزایی هم داشته باشند. آنچه اکنون مشاهده میشود، اینکه یکی از رازهای موفقیت باشگاههای بزرگ جهان توجه به ردههای پایه است.
-
آسیبهای ارز ترجیحی تمام میشود؟
تهران- ایرناپلاس- یک کارشناس حوزه ارزی معتقد است، تخصیص ارز ترجیحی موجب شده تا با قاچاق معکوس کالاهای وارداتی مواجه شویم؛ بنابراین برنامهریزیهایی برای محدودیت تخصیص ارز ترجیحی و حذف آن انجام شده است.
-
فعالان سیاسی درباره ضرورتهای کابینه سیزدهم و رویکرد مجلس چه گفتند؟
تهران- ایرناپلاس- با توجه به اهمیت هماهنگی میان دولت و مجلس برای پیشبرد برنامههای رئیسجمهوری، ضرورت همافزایی و نگاه تعاملی برای رای اعتماد به وزیران پیشنهادی، بیش از پیش اهمیت خود را نشان میدهد. برخی از فعالان سیاسی معتقدند با توجه به شرایط کشور که درگیر تحریم و کروناست، نیاز است نگاه ویژهای به کابینه شده و مجلس نیز رویکرد تعاملی خود را داشته باشد.
-
تقویت صنعت برق از کدام مسیر؟
تهران- ایرناپلاس- بر خلاف ضرورت تأمین نقدینگی برای انجام سرمایهگذاریهای وسیع در صنعت برق، کمبود منابع مالی موجب شده در سالهای گذشته، توسعه منطبق با برنامههای بالادستی و تکالیفی که برای دولت در نظر گرفته شده تحقق نیابد و مشکلاتی که به ویژه در ایام گرما در سال جاری با آن روبهرو شدیم، بیانگر همین موضوع است.
-
رکوردهای کرونایی مرگ و ابتلا؛ مهمترین علل و عوامل چیست؟
تهران- ایرناپلاس- چند روزی است آمارهای ابتلا به کرونا و مرگومیر آن در کشور پیدرپی شکسته میشود و این مساله سبب نگرانی مردم و مسئولان شده است. با پدیداری موج سهمگین پنجم همهگیری، به نظر میرسد این روند تا هفتههای آینده ادامه خواهد داشت و متاسفانه تعداد بیشتری از هموطنان را مبتلا و به کام مرگ خواهد کشاند.
-
واکاوی طرح تابستانه فروش کتاب؛ آمارها واقعیت را میگویند؟
تهران- ایرناپلاس- طرح تابستاته کتاب در حالی رکورد بهارانه ۱۴۰۰ را از نظر ریالی شکسته است که تعداد نسخههای کتاب فروخته شده در بهارانه کتاب بیش از تعداد نسخههای کتاب در تابستانه است. با این حال پرسشی که مطرح شده اینکه، آیا این طرحها به رونق کتابخوانی کمک میکنند؟
-
سازمان بازرسی، باشگاهها را از ورشکستگی مالی نجات میدهد؟
تهران- ایرناپلاس- در آغاز لیگ بیستم فوتبال، بسیاری از قراردادهای بازیکنان از یک و دو میلیارد تومان عبور کرد و به دو رقمی هم رسید و نه تنها صدای مدیران باشگاهها درآمد، بلکه با انتقاد مردم نیز همراه شد. قراردادهایی که زمینهساز یک رکورد و ورشکستگی مالی بزرگ برای تیمهای لیگ برتری شده است.
-
گفتوگو با رئیس سازمان ملی بهرهوری(بخش نخست)
قطار زنگزده بهرهوری به حرکت در میآید؟
تهران- ایرناپلاس- رئیس سازمان ملی بهرهوری، تصویب سندهای ارتقای بهرهوری بخشهای اقتصادی را اقدام مؤثری برای به حرکت درآوردن قطار بهرهوری کشور میداند؛ قطاری که سالها زنگ زده بود؛ بهطوری که سازمانهای مختلف، بلوغ لازم را برای تدوین و اجرای برنامههای ارتقای بهرهوری خود نداشتند.
-
چالشهای موسیقی در دولت جدید؛ مسیر رشد کدام است؟
تهران- ایرناپلاس- تاثیر دولتها بر رویدادها و اتفاقات هنری هر کشوری انکار نشدنی است. این اتفاق که در رشتههای هنری چون موسیقی، سالهاست خود را نشان میدهد، در دولت جدید چگونه باید برنامهریزی کرد تا منجر به پیشرفت این هنر مردمی شود؟
-
کدام عوامل مسبب شکاف بین مردم و مسئولان است؟
تهران- ایرناپلاس- شکاف و فاصله میان مردم و مسئولان در هر حکومتی یکی از مهمترین و راهبردیترین مباحث بوده که بر بسترهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی قابل طرح است. از نگاه صاحبنظران، عوامل گوناگونی در این باره دخیل است؛ از جمله فرهنگ و سبک زندگی، فاصله سطح معیشت و رفاه اقتصادی تا شیوههای مدیریتی، دیدگاههای فکری_سیاسی و البته خصومتورزیهای خارجی.
-
ماجرای وام بانک جهانی برای آبرسانی به اهواز چیست؟
تهران- ایرناپلاس- وام پربحثی که پس از سالها و در سیل نوروز ۱۳۹۸ و خشکسالی اخیر خوزستان بر سر زبانها افتاده، در قالب پروژه تأمین آب و تخلیه فاضلاب اهواز و شیراز به ایران پرداخت شد.
-
آیا سانسور، بهانهای برای رقیبزدایی میشود؟
تهران- ایرناپلاس- هنوز دو سه هفتهای از سانسور ناشیانه چهره یک بازیگر در یکی از سامانههای اینترنتی نمایش خانگی نگذشته بود که بار دیگر نظارتهای سلیقهای خبرساز شد.
-
مروری بر دیدگاههای رهبر معظم انقلاب:
ریشههای مشکلات و نارضایتی مردم چیست؛ چه باید کرد؟
تهران- ایرناپلاس- جامعه در آستانه ورود به مرحله جدیدی از زیست اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است؛ تا چند روز آینده با استقرار دولت سیزدهم، نخستین دولت در چهل سال دوم حیات جمهوری اسلامی آغاز به کار میکند و فصل نوینی در معادلات و تعاملات ملت-دولت رقم خواهد خورد.
-
گفتوگو با کارگردان نخستین سریال توقیفی؛
واکاوی یک جدل هنری؛ سانسورها، به سریالهای نمایش خانگی پایان میدهد؟
تهران- ایرناپلاس- سانسورها در نمایش خانگی به اندازهای رسیده که بیشتر صنوف سینمایی اعتراض خود را درباره این اتفاق اعلام کردهاند. بستری که قرار بود سلایق مختلف مخاطبان را پوشش دهد، اکنون با سانسورهای ریز و درشت ساترا مواجه شده است.