پرسش از خبر
-
خشکسالی و بحران آب در ایران؛ راهحل چیست؟
تهران- ایرناپلاس- بحران آب در ایران از بُعد محیط زیستی خارج شده و ابعاد اقتصادی_اجتماعی به خود گرفته؛ مردمی که کسبوکارشان به آب وابسته است حالا معیشت خود را در خطر میبینند و بیکاری تهدیدشان میکند. دلیل قرار گرفتن در این وضعیت و راهکار خروج از آن چیست؟
-
موسیقی فولکلور ماندگار میماند؟
تهران- ایرناپلاس- یک موسیقیشناس قومی معتقد است برای ماندگاری موسیقی فولکلور در ابتدا باید هویتآفرینی صورت گیرد و ارزشهای هویت موسیقی محلی ایران به مردم و به دولتها شناسانده شود.
-
ماجرای نزاعهای خیابانی دخترانه؛ چه باید کرد؟
تهران- ایرناپلاس- در روزهای گذشته دو رویداد تاسفبار دخترانه در ۲ استان رخ داده است که ویدئوهای آن در سطحی گسترده دست به دست میشود. پرسش این است که چرا شاهد چنین رخدادهایی هستیم؟ راهکار چیست؟
-
گفتوگو با فعالان عرصه فیلمهای کوتاه(بخش دوم و پایانی)
تلویزیون، دست یاری به سازندگان فیلمهای کوتاه میدهد؟
تهران- ایرناپلاس- مدیرعامل انجمن سینمای جوانان کشور معتقد است، تلویزیون برای ترویج فیلم کوتاه جایگاه منحصر به فردی است و اگر بتوان از این فضا استفاده کرد، با معرفی این فیلمها به مردم، رخدادهای بسیار مثبتی را در این حوزه شاهد خواهیم بود.
-
گفتوگو با سخنگوی گمرک؛
فساد نهادههای دامی در گمرک واقعیت دارد؟
تهران- ایرناپلاس- مشکل تأمین نهادههای دامی بهعنوان یکی از دلایل کشتار دام مولد و شیرده مطرح میشود. در حالی کمبود نهادههای دامی از موارد مهم مطرح شده در کشور است که گفته میشود بخشی از نهادههای دامی وارد شده به دلیل ترخیص نشدن از گمرکهای کشور، در حال فساد هستند. اما آیا این مساله واقعیت دارد؟
-
دستدرازی به کسبوکارها در عرصه مجازی؛ مراقب کدام آگهیها باشیم؟
تهران- ایرناپلاس- «موسیو روجیاری» تاجر فرنگی چند بار مال التجاره به دارالخلافه آورده که به فروش برساند. در خانه الله ویردی آقا، نزدیک به سفارتخانه دولت بهیه انگلیس، در محله عباسآباد منزل دارد و موافق تفصیل ذیل اجناس آورده است: زنجیر ساعت از طلا و غیره؛ دستبند و غیره؛ نشان دوش صاحب منصبان نظامی؛ قوطی انفیه طلای میناکاری و ...
-
واکاوی یک مصوبه؛ آیا معضل کنکور حل شدنی است؟
تهران- ایرناپلاس- کارشناسان معتقدند اگرچه مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد کنکور، میتواند تا حد زیادی راه را برای حل این معضل هموار کند اما کنکور یک پدیده اجتماعی _ فرهنگی است و حذف آن با روشهای کنونی امکانپذیر نبوده و باید ابتدا مسائل اجتماعی آن حل شود.
-
امنیت شغلی خبرنگاران چگونه محقق میشود؟
تهران- ایرناپلاس- فعالان عرصه رسانه تاکید دارند، تامین امنیت شغلی خبرنگاران نیازمند انجام اقداماتی از سوی مسئولان همه رسانهها از قبیل استخدام و حمایتهای صنفی است؛ همچنین همه اعضای صنف باید برای امنیت شغلی، مطالباتشان را پیگیری کنند.
-
پیشکسوتان فوتبال در گفتوگو با ایرناپلاس:
مسیر برای صعود هموار است؟
تهران- ایرناپلاس- قرعهکشی دور نهایی مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در قاره کهن برگزار شد و تیم ملی فوتبال ایران باید از ۱۱ شهریورماه امسال به ترتیب با تیمهای سوریه، عراق، امارات، کرهجنوبی و لبنان دیدار کند. با توجه به تیمهای حاضر در گروه دیگر، تیم ملی در یک گروه خوب قرار گرفته که در صورت بازیهای تدارکاتی مناسب میتواند برای سومین دوره متوالی به جام جهانی راه یابد.
-
گرفتاری دام در تله قیمتگذاری؛
چرا دامهای شیرده راهی کشتارگاه میشوند؟
تهران- ایرناپلاس- بررسی وضعیت صنعت دامپروری نشان میدهد چالش تأمین نهادههای دامی و شیوه قیمتگذاری شیرخام، دامهای مولد و شیرده را راهی کشتارگاهها کرده است. این موضوع میتواند در آینده، علاوه بر تهدید صنعت دامداری، دامپروری و لبنی، تهدیدی برای سبد غذایی خانوار باشد.
-
ضرورتهای هماهنگسازی پرورش و آموزش کودکان؛ راهکار چیست؟
تهران- ایرناپلاس- برای هماهنگسازی فعالیت آموزشو پرورش و دیگر نهادهای فعال در حوزه کودکان و نوجوانان، لازم است عادتها و رفتارها و همچنین نیازهای جامعه، خانواده و کودکان مورد پژوهش قرار گیرد و در نتیجه آن، کارشناسان و متخصصان اقدام به برنامهریزی کنند.
-
آینده هنرهای تجسمی؛ زشت یا زیبا؟
تهران- ایرناپلاس- این روزها گالریها و نگارخانهها، بسیار فعال و باانگیزه آغار به کار کردهاند. اتفاقی که بعد از خسارتهای ناشی از ویروس کرونا میتواند فرصتی دوباره برای فعالان این عرصه باشد. اما پرسش اینجاست که برای رونق گالری و نمایشگاههای هنری چه باید کرد؟
-
شرط تحقق یک پیشبینی خوشبینانه
رشد اقتصادی بدون گسترش تجارت خارجی محقق میشود؟
تهران- ایرناپلاس- تازهترین پیشبینیها از نرخ رشد اقتصادی ایران، به افزایش قیمت جهانی نفت و تأثیر آن بر اقتصاد کشورمان گره خورده است. اگر بخواهیم بار دیگر نرخ رشد دو رقمی را تجربه کنیم، باید درباره روابط بینالمللی و تعامل با دنیا برای استفاده از ظرفیتهای تجارت خارجی تصمیمگیری کنیم.
-
درباره یک یادداشت؛ ارزشهای محوری نظام چیست؟
تهران- ایرناپلاس- هیچکس منکر برخی اشتباهها و لغزشهای طیفی از اصلاحطلبان و بخشی از عقبه فکری-سیاسی آنها نیست؛ همچنانکه این ایراد به طریق اولی بر اصولگرایان کنونی و راستهای سابق نیز وارد است اما مشکل اینجاست که معیار سنجش و داوری از عملکرد یک طیف سیاسی، مبتنی بر تفسیر شخصی از آرمانها و ارزشهای انقلاب و نظام قرار گیرد.
-
آیا سیستمی برای نظارت بر مدارس فوتبال وجود دارد؟
تهران- ایرناپلاس- تابستان از راه رسید و مدارس فوتبال یکی از راههای رسیدن کودکان به رویاهایشان است. با گذر زمان بر تعداد این مدارس افزوده میشود و انتخاب یک گزینه مناسب برای خانوادهها دشوار خواهد شد.
-
چرا تورم تکرقمی ماندگار نبود؟
تهران- ایرناپلاس- در دو دوره ریاست جمهوری حسن روحانی در دهه ۱۳۹۰، نرخ تورم برای دو سال پی در پی به زیر ۱۰ درصد رسید و تک رقمی شد، اما این روند نتوانست ادامه یابد و شیب نزولی آن در سال ۱۳۹۷، تغییر جهت داد. پرسش اینجاست که چرا تورم تک رقمی ماندگار نشد؟
-
بخش دوم و پایانی؛
گزارشدهی به مردم؛ قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در کدام مسیر؟
تهران- ایرناپلاس- مدیر سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اعتقاد دارد این قانون، بخشهایی که نقص قوانین دارند را اجبار میکند اطلاعات قراردادهایشان را در سالهای ۹۸، ۹۹ و ... منتشر کنند و اگر این کار را نکردند از آنها بازخواست شود.
-
چرا نباید از انتخابات شوراها غافل شویم؟
تهران- ایرناپلاس- همزمانی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا اگرچه فوایدی از جمله صرفهجویی در هزینهها دارد، اما نباید از اهمیت شوراها در گستره وسیع شهرها و روستاهای کشور بکاهد؛ در بسیاری از جوامع توسعه یافته، شوراها اگر اهمیتی فراتر از مجالس ملی و ریاست جمهوری نداشته باشند، حداقل در همان سطح مورد توجه مردم، رسانهها و احزاب سیاسی قرار دارند.
-
کتاب و نشر در دولت آینده چه جایگاهی دارد؟
تهران- ایرناپلاس- اهمیت مسائل اقتصادی تا حدی جدی است که بیان مسائل فرهنگی، مخاطبان زیادی نخواهد داشت. شاید به همین دلیل است که نامزدهای ریاست جمهوری در مناظرهها و سخنان خود هیچ اشارهای به مشکلات این حوزه و برنامههایشان برای رفع آن ارائه نکردند.
-
کارشناسان ورزشی در گفتوگو با ایرناپلاس:
چرا ورزش در سخنان نامزدهای ریاست جمهوری بیرنگ بود؟
تهران- ایرناپلاس- در حالیکه بخش مهمی از پویایی و ایجاد روحیه شادی در جامعه در ورزش نهفته است اما بیتوجهی نامزدهای ریاست جمهوری به این مقوله بسیار مهم از یک سو و به حاشیه رانده شدن این موضوع در مناظرههای تلویزیونی از سوی دیگر، صدای انتقاد جامعه ورزش کشور را درآورد.
-
معضل انصراف در جبهه اصولگرایان؛ آیا برای کناره گیری سهم میخواهند؟
تهران- ایرناپلاس- اصطلاحهایی همچون نامزد «پوششی»، «روکشی» و «رویشی» عبارات به نسبت جدیدی است که این دوره فراگیرتر از همیشه در ادبیات انتخاباتی به کار میرود؛ اگرچه رواج این تعابیر در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری بیشتر به چشم میآید، اما منحصر به این دوره از رقابتها نیست و ردپای آن را میتوان هرچند کمرنگ در گذشته نیز مشاهده کرد.
-
بررسی تناقضها در گزارشها و گفتار یکی از نامزدهای انتخابات؛
تلاش برای سیاهنمایی علیه دولت روحانی از کجا آب میخورد؟
تهران- ایرناپلاس- بیشترین مبادلات تجاری در سالهای پس از انقلاب اسلامی مربوط به سال ۱۳۹۴ یعنی سال تصویب برجام بوده است (بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار). حال باید پرسید برخی که برجام را جنازهای متعفن میدانستند، چطور و با اتکا به کدام برنامه میخواهند تجارت خارجی کشور را گسترش دهند؟
-
بررسی ادعاها و فرافکنیهای نامزدها در مناظره سوم؛ واقعیت چیست؟
تهران- ایرناپلاس- در مناظرههایی که نامزدها مشغول ارائه برنامهها و آمارهای مختلف در تأیید نگرش خود هستند، چگونه میتوان ادعاهای درست را از نادرست تشخیص داد. ایرناپلاس به بررسی اظهارنظر نامزدهای مختلف در مناظره سوم پرداخت.
-
پیامدهای «روانی» وعدههای ناممکن نامزدها؛ چه کسی پاسخگوست؟
تهران- ایرناپلاس- مرور وعدههای غیرممکن، عجیب و گاه بیمبنای بسیاری از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، زنگ خطر وضعیت روانی _ اجتماعی «ناامیدی پس از امیدواری» را از اکنون به صدا درآورده است؛ به جز یک نامزد، تقریبا همه آنها چنان وعدههای حیرتانگیزی میدهند که هر صاحبنظری را به واکنش وامیدارد.
-
ایرناپلاس بررسی میکند؛
اتهامزنی و وعدههای دروغین چه تاثیری بر نظر مردم دارد؟
تهران- ایرناپلاس- در حالی به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نزدیک میشویم که برخی از نامزدها در کنار اتهامزنیهای گسترده علیه دولت، وعدههایی میدهند که نه تنها غیرواقعیاند بلکه به اعتقاد کارشناسان رسانه، به تدریج موجب بیاعتمادی مردم به آنها و حتی ماهیت نظام میشوند.
-
سرنوشت اینترنت در دولت سیزدهم چه میشود؟
تهران- ایرناپلاس- وعدههای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری درباره زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات ممکن است در نگاه اول، قابل قبول باشد؛ سرعت بالا که به معنای پنهای باند بیشتر است و مخالفت با فیلترینگ که بهمعنای دسترسی آزاد به اینترنت است. اما آیا رئیس آینده قوه مجریه میتواند وعدههایی را تحقق بخشد که در تضاد با طرح در حال تصویب مجلس هستند؟
-
رئیسجمهوری آینده چگونه نقدینگی را هدایت میکند؟
تهران- ایرناپلاس- «هدایت نقدینگی» یکی از کلیدواژههای پرتکرار در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری بوده است. نقدینگی چیست و چگونه میتوان آن را به سمت تولید هدایت کرد؟
-
با قضاوت «ناگزیر» تاریخ چه خواهید کرد؟
تهران- ایرناپلاس- سخنان انتقادی رئیس جمهوری درباره «مظالم و جفاهایی» که در جریان رقابتهای انتخاباتی رخ داده، از چندجنبه قابل بررسی و راستیآزمایی است؛ اما مهمترین وجه آن سکوت همزمان کاندیداها و صداوسیما درباره «موفقیتها و یادگارهای بزرگی» است که در میان هیاهوی جنجال برنامهریزی شده، از سوی برخی جریانها «موقتا» گم شد، اما هرگز در تاریخ معاصر کشورمان فراموش نخواهد شد.
-
ایرناپلاس گزارش میدهد
نامزدها از بحرانهای ناشی از بیتوجهی به حوزه اجتماعی خبر دارند؟
تهران- ایرناپلاس- نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ در دومین مناظره تلویزیونی خود با بیتوجهی به مسائل حوزه اجتماعی و کلیگویی مختصر درباره آن نشان دادند که هیچ برنامه و اولویتی در این حوزه ندارند. بهگونهای که به گفته رئیس انجمن مددکاران ایران، مظلومیت حوزه اجتماعی در مناظره دوم به خوبی مشهود بود.
-
مناظرهای که صدای نامزدها را هم درآورد؛ تکرار روش اشتباه به چه قیمتی؟
تهران- ایرناپلاس- دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ عصرسهشنبه (۱۸ خردادماه) به همان شیوه قبلی برگزار شد؛ در این مناظره که قرار بود مسائل مهم «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» را به بحث و تبادل نظر بگذارد، همچون مناظره نخست، هیچ چنگی به دل نمیزد و آنچه کمتر مشخص شد، دیدگاههای روشن و شفاف کاندیداها درباره مهمترین معضلات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور بود.